Het Kankerboek

hét nieuwe boek over kanker

Het Kankerboek
feit-of-fabel

In het Libelle-artikel ‘feiten en fabels over kanker’ legt Marjolein van Egmond de achtergronden van kanker uit op een begrijpelijke manier. Het artikel is hier terug te lezen.

Het artikel is een korte samenvatting van hoofdstuk 1 van Het Kankerboek. Wilt u na het lezen van het artikel in de Libelle, méér weten over de feiten en fabels van kanker, vraag dan hieronder gratis het eerste hoofdstuk uit ‘het Kankerboek’ aan én ontvang automatisch een signaal zodra het hele boek uitgegeven wordt.

Wilt u kosteloos Deel 1 van het Kankerboek ontvangen?

Laat dan hiernaast uw naam en e-mailadres achter en wij sturen u direct een downloadlink van het eerste hoofdstuk.

Wij gebruiken deze gegevens uitsluitend voor het toesturen van het hoofdstuk en het incidenteel op de hoogte houden van de voortgang van het boek. Zo zult u bijvoorbeeld een bericht van ons ontvangen zodra het boek in de boekwinkel verkrijgbaar is. Wij zullen uw gegevens nooit voor andere doeleinden gebruiken of aan anderen verstrekken. Elke mail van ons bevat een link waarmee u zich te allen tijden kunt uitschrijven.

Marjolein van Egmond

Marjolein van Egmond is professor ‘Oncologie en Ontsteking‘ bij de afdelingen Heelkunde en Moleculaire Celbiologie & Immunologie van het Amsterdam UMC, locatie VUmc. In haar professionele en privéleven komt zij veel misverstanden tegen over kanker die onrust veroorzaken. Daarom wil zij een brug slaan tussen wetenschap en het algemene publiek en informatie over kanker toegankelijk maken voor patiënten en andere geïnteresseerden. Zo ontstond het idee om Het Kankerboek te schrijven, een boek waarin kanker en (toekomstige) behandelingen eenvoudig worden uitgelegd. Deel 1: ‘Kanker, vroeger en nu’ is gratis te downloaden via de site.

Marjolein en haar team bestuderen de rol van het afweersysteem bij auto-immuun ziekten en kanker. Ook onderzoeken zij of het afweersysteem ingezet kan worden om kanker te bestrijden. Als u meer over haar onderzoek wilt weten, kunt u dit vinden op de website van Amsterdam UMC. Haar onderzoek is o.a. gefinancierd door KWF Kankerbestrijding, Worldwide Cancer research, de Maag Lever Darm Stichting, Stichting CCA VUmc, en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Daarnaast ontving zij in 2003 (VENI), 2007 (VIDI) en 2014 (VICI) prestigieuze beurzen van NWO voor haar onderzoek.

Op 10 september 2015 sprak zij haar oratie ‘Als de balans zoek is’ uit, waarin zij aan de hand van haar eigen onderzoek het proces van wetenschap uitlegt. De oratie is online na te luisteren of te downloaden in een app.

website: © 2018, Marjolein van Egmond
foto Marjolein van Egmond door Tineke van der Pouw Kraan
alle overige afbeeldingen (tenzij anders vermeld): Marjolein van Egmond